Om yoga | YogaRo
Om yoga

Yoga

Yoga handlar i grunden om medvetenhet. Syftet med yoga är att skapa en ökad livskvalité genom harmonisk balans mellan kropp och själ. Den är ett verktyg för fysisk, mental och andlig träning.

Kundaliniyoga
Kundaliniyoga är enkel och kraftfull yogaform som är utformad så att alla kan utföra den. Förutom att man stärker sin fysiska kropp blir du även stark mentalt och kan smidigare navigera i livets med- och motgångar. Du blir skicklig på att leva i nuet och uppskatta det som är.

Ett yogapass består av ett fysiskt pass, avslappning och meditation.

Passet är en serie med övningar som utförs sittande, stående och liggande och kan vara både statiska eller ske i rörelse. Efter varje övning följer en vila som har till syfte att integrera effekten av övningen i kroppen. Passet avslutas med en längre vila till musik.

Meditation är ett fint sätt att möta an dig själv och sker med fördel efter ett yogapass då kropp och sinne har landat mer här och nu.

Alla kan yoga! Det handlar inte om hur vig du är eller snabbt du utför en övning. Det handlar om att göra det medvetet. Släpp tankar om hur det borde vara och istället upplev hur det är. Du kommer så långt du kommer i en övning och det är gott nog.